McDonalds, Max, Burgerking mfl…..

Satt härom dagen och kollade på energi innehåll  i olika maträtter på McDonalds. (Japp jag erkänner att jag var där och åt.)  Kom då och tänka på vad en del personer faktiskt stoppar i sig när dom är där och äter. Alla känner vi säkert någon som inte har några större problem att äta följande på ett enda besök på exempelvis McDonald´s.

Jag gjorde en uträkning på följande saker som kommer från McDonalds:

Förrätt:

1 Cheeseburgare: 300 kcal

Huvudmål:

1 Big Tasty Bacon: 888 kcal

1 Stor pommes: 470 kcal

1 Dipsås bearneisås: 200 kcal

1 Stor Coca Cola: 220 kcal

Efterrätt:

1 Stor Milkshake: 440 kcal

Totalt i denna måltid skulle det bli 2518 kcal!!!! Hos en vuxen som inte tränar allt för mycket så innebär detta att han/hon får i sig ungefär 120% av hela dagsintaget på en enda måltid!! Det enda som du inte får i dig tillräckligt av (för mycket av) är Fibrer som stannar på ca 50% av ditt dagliga intag annars drar du över på ALLT annat!!

Det är helt sjuka siffror på energiinnehåll på denna mat, visst så funkar det att äta en hamburgare ibland just för att det är smidigt på resande fot men gör det inte för ofta och håll dig på en normal nivå och köp inte allt du kommer över och hoppa kanske över den där efterrätten som du ändå mår dåligt av och är spyfärdig över en kvart efter att du svalt hela måltiden på 10 minuter.

Nu är det ju inte bara på McDonalds som denna överkonsumtion av mat sker utan även i många hem där det görs enorma portioner av mat och som sedan äts på en och samma måltid. Dela då hellre upp maten på 2 gånger under dagen. Gör 2 NORMALA portioner till lunch och häll upp halva den måltiden i en matlåda som du kan ha till middag senare under dagen. Tänk på att hälla upp maten du skall ha till middag redan INNAN du börjar äta din lunch så riskerar du inte att äta upp allt på en gång som det lätt kan bli om det ligger mer mat i kastrullen. 🙂

Samma sak med många som har familjer där dom gör mat till hela familjen och räknar me att det skall finnas mat att tamed sig i matlådor dagen efter till jobb och så vidare. Se till att fixa era matlådor innan ni börjar äta så riskerar ni inte att stå utan mat på jobbet dagen efter och som bonus på det så kommer ni att vara piggare och må bättre tack vare att ni ätit ordentligt. Ja allt handlar om planering och är något tillräckligt viktigt så hittar man alltid vägar att lösa saker på men ibland kan det även behövas hjälp för att lyckas så tveka inte att ta kontakt med exempelvis mig om ni behöver hjälp med kost och träning. 🙂 Om ni inte bor i närheten av mig så hjälper jag även många kunder via min Onlinetjänst på DreamBody.se! Vill ni ändå ha hjälp av någon som finns i närheten av er så fråga mig gärna så kan jag kanske tipsa om någon som jag vet är bra att vända sig till. 🙂

Så om ni idag inte fått med er en matlåda och tänkte svänga förbi en hamburgerrestaurang se till att det inte blir en vana och börja planera era liv så kommer ni må så himla mycket bättre!! Och för sjutton… Skit i all extra tillbehör till hamburgaren!!! 😉

Bildkälla: mcdonalds.se

 


Tags: , , , , , ,

Leave a Comment