Fortsättning från igår..


Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_post' in /mounted-storage/home88a/sub006/sc46052-BZNV/peterlidstrom.se/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2220

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_page' in /mounted-storage/home88a/sub006/sc46052-BZNV/peterlidstrom.se/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2221

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_post' in /mounted-storage/home88a/sub006/sc46052-BZNV/peterlidstrom.se/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2147

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_page' in /mounted-storage/home88a/sub006/sc46052-BZNV/peterlidstrom.se/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2148

Blev väldig uppmärksamhet på gårdagens blogginlägg så därför vill jag passa på att dra lite mer i det ämnet och även förtydliga vissa saker. Skulle kunna skriva en hel bok om det här tror ja….

Som tur är så förstår dom flesta människorna att det inte är bra att vara undernärd och tränar för att ha ett hälsosamt liv. Men tyvärr så drabbas ca 5% av alla kvinnor/tjejer någon gång under sitt liv av en ätstörning och tillsammans kan vi alla se till att denna siffra minskar.

Att svälta sig är ju inget kroppen eftersträvar och nervsystemet kommer skicka ut så mycket signaler det bara går för att få en att stoppa i sig näring och om det inte hjälper så kommer kroppens ”backup” system se till att man överlever ett tag till genom att blandannat se till att kroppen börjar tillverka ketonkroppar när kolhydraterna i kroppen tar slut eller inte räcker till. Att försätta kroppen i ketos (vilket sker när kroppen börjar producera ketonkroppar) är något som många Dietprogram/bantningsprogram (inga nämnda, inga glömda) använder sig av för att öka motivationen genom en snabb viktnedgång och för att du ska fortsätta köpa deras svindyra produkter som egentligen är helt onödiga.

Vad krävs då för en förändring? Jo i längden så är det en beteende förändring som måste till för att gå ner eller upp i vikt och för att det skall bli hållbart i längden. Du kan INTE påbörja en diet eller viktnedgång genom något program om du inte är beredd att göra en förändring av livet du lever idag eller livet du levde när du blev över eller underviktig! Att köra en diet på säg 3 månader och sedan återgå till det beteende som du hade innan funkar inte. Givetvis kan du få hjälp med det psykiska när du påbörjar en diet men du måste ändå förstå att det kommer krävas en förändring redan innan du börjar. Beteendet i kombination med succesiva kostförändringar är något som jag jobbar hårt med med mina klienter för att kunna få ett bestående resultat och inte bara en Quickfix. Tycker även att detta är väldigt viktigt för att få mina klienter att själva förstå vad som krävs för en förändring då jag inte finns med hos klienterna varenda minut. Jag vill lära mina klienter att själva förstå och kunna ta ett ansvar för sin egna kost, inte för att sälja på dom produkter under så lång tid som möjligt.

Tänk på att, Den dag du bestämmer dig för att göra en förändring av ditt liv – det är då du skall passa på att göra något åt din kost och inte tvärt om. 

Angående det jag skrev i förra inlägget ”Smala, taniga och spinkiga kan vi alla bli hur lätt som helst, men att skaffa en kropp som mår bra och är funktionell är en grym prestation som du kommer må så mycket bättre av!!Men faktumet är ju fortfarande att stoppar man inte i sig någon mat så kommer man bli spinkig och tanig även om kroppen kommer må skit och risken för följdsjukdomar är enormt hög. Har själv kämpat enormt för att gå ner ca 25 kg i vikt tidigare fast då på ett hälsosamt sätt och jag vet att det krävs enormt mycket av speciellt psyket för att ändra sitt beteende och gå ner i vikt. Att gå ner i vikt är ingen quickfix som många tidningar försöker pressa ut till människor och jag har full förståelse att det blir en enorm stress för många att gå ner i vikt när det står ”gå ner 15 kilo till Jul” när det bara är 4 veckor kvar dit..

Har du gått upp 15 kilo på 20år, tänk då vad mycket du begär av kroppen av att sedan gå ner lika mycket på 4 veckor…

Att gå ner i vikt kan verkligen vara sjukt jobbigt men när man väl nått sitt mål och kroppen mår bra så är det en helt underbar känsla att på ett bra sätt ha nått dit och det gör att man tänker efter en gång extra så att man inte hamnar på 100 pannor en gång till. 🙂

 

Som sagt så kan jag nog sitta och skriva hela natten om det här änmet men jag hoppas ni förstår vad jag vill ha ut av det jag skriver. Alla har vi olika mål i livet men försök att följa detta så är du på god väg till en god hälsa! Ät sunt och nyttigt, Va fysiskt aktiv, Lev livet här och nu och må UNDERBART!!! 🙂

 


Tags: , , ,

2 Responses to "Fortsättning från igår.."

  • Tommy says:
    • Peter says:
Leave a Comment