Göteborgsvarvet 2011 – DONE


Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_post' in /mounted-storage/home88a/sub006/sc46052-BZNV/peterlidstrom.se/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2220

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_page' in /mounted-storage/home88a/sub006/sc46052-BZNV/peterlidstrom.se/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2221

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_post' in /mounted-storage/home88a/sub006/sc46052-BZNV/peterlidstrom.se/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2147

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_page' in /mounted-storage/home88a/sub006/sc46052-BZNV/peterlidstrom.se/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2148

Då har man äntligen hunnit vila upp sig lite efter Göteborgsvarvet 2011! Var grymt kul att vara med och springa varvet i helt perfekta förhållanden och med rekordmånga deltagare. Var över 43000 startande i år!! Sjukt många! Måste säga att organisationen runt varvet är helt otrolig! Inget krångel någonstans och allt bara flöt på trots antalet deltagare, ganska otroligt ändå.

För att komma till hur varvet var då. Skulle hämta ut nummerlappen och när man såg kön tänkte man att det här kommer ta lååång tid!! Men icke!! Det bara flöt på och det tog nog inte mer än max 10 minuter innan ja hade lappen i näven. 🙂 Blev lite stressigt innan start då klockan gick oerhört fort men jag kom in i startfållan med 20 minuter till godo iaf och väl där så infinner sig ändå ett lugn på något vis. Var faktiskt inte det minsta nervös när jag väl stog där. Hade bara en sak i huvudet och det var att försöka få ett tempo som gör att jag ska klara runt 1,40 som sluttid. När det så var dags för startgrupp 3 som jag stog i så såg man att Kenyaner mm redan hade sprungit över 5 kilometer på 15 minuter!! Helt sinnessjukt o se de på storbildstvn..

När startskottet väl gick så var det bara att försöka knö sig fram lite då många hade fruktansvärt långsamt tempo i början. Jag var ju tvungen o ha ett kilometer tempo på ca 4.45 för att klara 1,40 som sluttid och hur mycke jag än knödde mig fram så gick det bara i ett 5,30-5,50 tempo vilket jag gjorde allt för att sänka hela tiden vilket jag lyckades med först vid ca 3 kilometer. Många ruscher som säkerligen brände mycket enegi redan i början men som var ett måste för att komma förbi en del som ville ha ett långsammare tempo. Jag trivs bäst med att hålla en jämn takt över hela sträckan vilket jag oxå lyckades ganska bra med tillslut. Sedan när jag väl passerade Älvsborgsbron så började magen o rasa för mig.. Kan meddela att det var ganska jobbigt o springa då men det var bara att bita ihop o köra på.. Just då undra man var fan alla små blåa ”plasthus” höll hus.. Va i stort behov av det då.. Men jag fick vänta till ca 9,5 kilometer innan jag fick tag i ett o besöka.. :S Hahaha… När väl det var avklarat så fick ja helt ny energi och låg en bra bit under 4.00 tempo i några kilometer så jag tappade nog inte så jättemycket i slutändan tror ja.. Kände vid milen att jag kände mig ändå sjukt pigg och passerade 10km på 46,22 som jag säkert hade kunnat kapa ytterligare någon eller ett par minuter under andra omständigheter. Försökte hela tiden att fylla på med vätska under loppet, ca 1-2 klunkar vätska vid varje vätskekontroll. Första gången det började kännas lite kämpigt var vid Götaälvbron som är ganska brant uppför samtidigt som det var motvind, nedanför bron såg jag bara fram emot att komma in på Avenyn och lite mer folk runt omkring, visst det var helt okej med folk på hissingesidan med men kände ändå att Avenyn ä de ändå något speciellt med, men jädrar vilken uppförsbacke!! Den tar ju f..n aldrig slut!! Vände högst upp på Avenyn och sprang äntligen lite nedför igen och svängde upp på Vasagatan där ännu en seg uppförsbacke väntade. Här började man bli rejält stum i benen och man tyckte att man tog i mer o mer men de hände inte ett skit mer i benen för det inte. Så det var bara att lunka på i en 4,50 takt en stund och samla sig lite o få ihop till lite krafter till dom kvarvarande 2-3 kilometrarna till mål, och det funkade faktiskt för mellan 18-20 kilometer höll jag mig iaf under 4.30 för att sista kilometern åter igen få riktigt tunga ben samtidigt som det blev lite trängre när man närmade sig målet. Tycker förövrigt synd om dom stackarna som fick bryta med läkarvård när det bara var ca 500m – 1km kvar till mål.. När jag närmade mig stadion så tänkte ja sputra på lite vilket jag iaf tror att jag gjorde.. Haha.. Kändes så iaf o det ä huvudsaken. 😉 Hade i det här läget inte en aning om min totaltid under loppet men när jag passerade mållinjen kollade jag tiden och den stannade på 1.40.42 vilket jag givetvis är nöjd med eftersom jag hade en förutbestämt måltid på just ca 1,40 men eftersom man är som man är så stör man sig ju givetvis lite på att man ändå inte kom under 1.40.. Kunde väl ändå sprungit 43 sekunder snabbare.. 😉 Hahah.. I mål kom jag iaf och jädrar vilka tunga ben det var då.. Ont i hela kroppen illamående och inte alls så pigg o glad mer.. Tänkte bara ALDRIG mer!! Så tänkte jag i flera timmar.. 😉 O vem fan kom på att man måste upp för en trappa o sedan ner igen för o ta sig hem!! Den trappan va INTE de minsta rolig!! 😉 Väl nere från trappan skulle en lätt disorienterad o helt väck i huvudet Peter försöka hitta Emelie som gjorde några tappra försök o förklara var jag skulle men just då skulle ja inte ens hitta mina skosnören tror ja.. Har nog aldrig vart så väck i huvudet. Men go som hon ä så gav hon inte upp utan mötte mig istället. 🙂 Träffade även på några arbetskamrater som bara dök upp från ingenstans. 🙂 Haha.. Frös som satan och skyndade mig iväg med min personliga guide Emelie för att hitta till min väska med lite ombyten och sedan va de bara o vänta på att Micke skulle ta sig imål oxå. Han kämpade väl o kom in på ca 2.08 vilket ä grymt!! Gött kämpat micke!!

Det var i stor drag min upplevelse av Göteborgsvarvet 2011!! Underbart arrangemang och något alla borde göra minst en gång i livet! 🙂

Angående att jag ALDRIG skall göra om det så ska jag anmäla mig till loppet 2012 så fort det går. 🙂 Boka in 12 Maj 2012 och bli en del av Varvet du med!! Och till nästa år kanske man ska löpträna mer än en gång (seedningsloppet var min enda löpträning iår innan loppet).

Ses på Varvet om 1 år!!! Och vill även tacka alla som hejjat på mig o hållt tummarna!! 🙂


Tags: , , ,

2 Responses to "Göteborgsvarvet 2011 – DONE"

Leave a Comment